Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Εντάξει
Μάθε περισσότερα

Η παραγωγή μας

Από τον Νοέμβριο ο καρπός «λαδώνει» και αρχίσει σιγά σιγά το μάζεμα της ελιάς που συνεχίζεται και ως τέλος Φλεβάρη με αρχές Μάρτη ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες. Ο σημερινός τρόπος συγκομιδής του καρπού γίνεται με τον εξής τρόπο: οι ελαιοπαραγωγοί στρώνουν λιόπανα, τεράστια δίχτυα κάτω απο τις ελιές και μετά αρχίζουν να χτυπούν με το ραβδιστικό μηχάνημα τις άκρες των ελιών για να πέσουν πάνω στα στρωμένα πανιά. Στην συνέχεια, οι ελιές μαζεύονται, κοσκινίζονται για να αφαιρεθούν τα χοντρά κλαδιά, μπαίνουν στο τσουβάλι και μεταφέρονται από τους ελαιώνες στο ελαιοβείο μας.

Εκεί, αφού πλυθεί και ζυγιστεί ο καρπός, περνάει απο το στάδιο της σύνθλιψης, για να σπάσουν δηλαδή η ψίχα και το κουκούτσι και να γίνουν ενιαίο μείγμα σαν ζύμη, η οποία με την σειρά της θα δουλευτεί εντατικά στο θάλαμο της μάλαξης και θα περάσει τη δοκιμασία της φυγόκεντρου για να διαχωριστούν τα υγρά στοιχεία, λάδι και νερό από τα υπολείμματα των κουκουτσιών, τα οποία λέγονται πυρήνα και ως καύσιμη ύλη φέρουν το όνομα πυρηνάκι. Στην συνέχεια, στο μηχάνημα του διαχωριστή, θα ξεχωρίσει το νερό απο το λάδι το οποίο περισυλλέγεται τελικά για να αποθηκευτεί σε ειδικά δοχεία ή δεξαμενές.

Αυτό που ξεχωρίζει την δική μας περίπτωση ειναι ότι η παραγωγή του ελαιολάδου μας ξεκινά αμέσως μετά το λιομάζωμα αφού ο φρέσκος καρπός μεταφέρεται άμεσα στο ελαιουργείο μας. Η άλεση του, για την παραγωγή του Βιαννίτικου ελαιολάδου, γίνεται μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο καρπός θα παραμείνει φρέσκος και αναλλοίωτος, όπως μας τον παρέδωσε η ελιά, δίνοντας έτσι ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο.

Οι δύο γραμμές παραγωγής του ελαιουργείου μας, εξολοκλήρου φτιαγμένες και εγκατεστημένες από την γνωστή ιταλική εταιρεία PIERALISSI, λειτουργούν σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, καλύπτοντας όλες τις απαιτήσεις για την διαφύλαξη της ποιότητας του ελαιόλαδου. Από τις πρώτες ώρες ζωής του, το λάδι μας, και αφού κατηγοριοποιηθεί με βάση τα φυσικοχημικά αλλά και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, φυλάσσεται στις κατάλληλες ανοξείδωτες δεξαμενές, έτοιμο για το επόμενο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας που είναι η εμφιάλωση.

Η μονάδα τυποποίησης έχει την δυνατότητα να εμφιαλώσει περίπου χίλιους περιέκτες την ώρα, ποσότητα που κυμαίνεται ανάλογα με το είδος και τον όγκο των δοχείων ή των φιαλών. Περιλαμβάνει δεξαμενές και φίλτρα, αυτόματο μηχάνημα γεμίσματος και κλεισίματος, με δυνατότητα εμφιάλωσης γυάλινων, πλαστικών φιαλών και λευκοσιδηρών δοχείων και μια αυτόματη μηχανή ετικέτας για την επικόλληση σήμανσης στα προϊόντα μας. Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος ώστε τόσο τα έτοιμα προϊόντα όσο και οι πρώτες ύλες και τα παραγωγά τους να διατηρούνται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Η σημαντικότερη όμως διασφάλιση της ποιότητας του ελαιολάδου μας είναι οι άνθρωποί μας που λειτουργούν ως άγρυπνοι φρουροί σε όλα τα στάδια παραγωγής του λαδιού μας, η δική μας εγγύηση ότι σας προσφέρουμε ένα γνήσιο και ασφαλές προιόν υψηλής αξίας.