Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Εντάξει
Μάθε περισσότερα

Η ομάδα μας

Η επιτυχία μιας δραστηριότητας πηγάζει από τους ανθρώπους της για αυτό και οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση των Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου θεωρούνται το πιο σημαντικό περιουσιακό μας στοιχείο. Η ομάδα μας, η οποία σήμερα απαρτίζεται από 73 μικρούς παραγωγούς με ιδιόκτητους ελαιώνες στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, αποτελεί την κινητήρια δύναμή μας.

Νέοι και παλιότεροι καλλιεργητές, αυτό-οργανώνονται σε έναν ισχυρό συνδυασμό: από την μία η αδιαμφισβήτητη εμπειρία και από την άλλη η ορμή της νιότης. Άνθρωποι απλοί, αυθεντικοί προσφέρουν υπερήφανα σε όποιον τους εμπιστευτεί το ίδιο προϊόν που φέρνουν στο δικό τους τραπέζι για τα παιδιά τους. Έχοντας τον έλεγχο όλης της παραγωγής από το χωράφι έως το πιάτο μας, νιώθουν τόση σιγουριά για το λάδι τους που δεν διστάσουν να «υπογράψουν» και να δώσουν το όνομά τους στα κλαδιά της κοινής μας προσπάθειας. Κάθε κλαδί, ένας δικός μας άνθρωπος, μία οικογένεια, μία ιστορία που αξίζει να γνωρίσετε…..

Μανόλης Κλαδάκης 

Ο Μανόλης Κλαδάκης γεννήθηκε το 1947 στον Άγιο Βασίλειο της Βιάννου, ένα χωριό με μακραίωνη ιστορία απλωμένο πάνω στο λόφο ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς από όπου αγναντεύεις σχεδόν όλη την επαρχία. 
Τα πρώτα του γράμματα τα έμαθε στην Βιάννο όπου πέρασε όλα του τα μαθητικά χρόνια. Άριστος μαθητής, σπούδασε και ταξίδεψε για λίγα χρόνια ως πλοίαρχος στο Εμπορικό Ναυτικό αλλά στην συνέχεια την αγάπη του για την θάλασσα κέρδισε η αγάπη του για τον άνθρωπο και αφοσιώθηκε στην Ιατρική Επιστήμη με σπουδές στην Αθήνα και την Γερμανία. 
Άσκησε το επάγγελμα του γιατρού στο Ηράκλειο Κρήτης αλλά ποτέ δεν άφησε έξω από τις ασχολίες του την καλλιέργεια της ελιάς. Ο δυνατός δεσμός του με τον τόπο του και η αγωνία του για τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, τον οδήγησαν να ασχοληθεί με τα κοινά και υπήρξε δήμαρχος Βιάννου για οκτώ συναπτά χρόνια. Αυτό του έδωσε την δυνατότητα να ασχοληθεί σε βάθος με την καλλιέργεια της ελιάς και με τα προβλήματα της αξιοποίησης ενός τόσου σημαντικού προϊόντος για την περιοχή. 
Σήμερα, ηγείται αυτής της προσπάθειας, πιστός στο όραμά του για την ανάδειξη ποιοτικών τοπικών προϊόντων και την ενίσχυση των αγρό-διατροφικών δραστηριοτήτων της υπαίθρου. 

Μάνθος Γουρνιεζάκης

Ο Μάνθος Γουρνιεζάκης γεννήθηκε το 1953 από γονείς αγρότες στην Άνω Βιάννο, την οποία έχουν υμνήσει για την ομορφιά της αλλά και για την σεμνή λεβεντιά των κατοίκων της μεγάλοι Κρήτες λογοτέχνες. 
Φοίτησε στο Γυμνάσιο Βιάννου μέχρι την Ε΄ τάξη αλλά αποφοίτησε από το Καπετανάκειο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Σπούδασε στη Φαρμακευτική Αθήνας και από το 1982 διατηρεί φαρμακείο στην Άνω Βιάννο, σταθερό στήριγμα των συγχωριανών του σε κάθε δύσκολη στιγμή. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. 
Παράλληλα με τη δουλειά του ως φαρμακοποιός, ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια συστηματικά και με πάθος με την καλλιέργεια της ελιάς στους ιδιόκτητους ελαιώνες του. Πιστεύει ακράδαντα στην εξαιρετική ποιότητα του ελαιολάδου της Βιάννου και είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της δυναμικής της σύμπραξης που επιχειρείται. 
Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Σ.Ο. Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου, εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις για την προώθηση του υψηλής αξίας ελαιολάδου με την τόσο μεγάλη παράδοση που χάνεται στο βάθος των αιώνων. Λόγω της αγάπης του για τον τόπο και της πίστης του στις προοπτικές των προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να δώσει η ένωση με συλλογική δουλειά την προστιθέμενη αξία και την θέση που αρμόζει στην αγορά.

Χαρίλαος Τριγωνάκης

Ο Χαρίλαος Τριγωνάκης γεννήθηκε στην Άνω Βιάννο το 1959, από γονείς με σημαντική εμπορική δραστηριότητα για την εποχή εκείνη. Αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή Ρουμανίας και εργάζεται ως κτηνίατρος του δημοσίου. Κατοικεί μόνιμα στο χωριό από το 1987 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά. 
Ο δυναμικός του χαρακτήρας και η ευθύτητα που τον διακρίνει έκαναν τους συντοπίτες του να του εμπιστευτούν επί τρείς τετραετίες μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου, το οποίο έχει υπηρετήσει επάξια και από την θέση του Προέδρου. 
Ασχολείται με την καλλιέργεια της ελιάς από την παιδική του ηλικία και τον χαρακτηρίζει η αγάπη του για οτιδήποτε προσφέρει γενναιόδωρα η Βιαννίτικη Γη. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Σ.Ο. Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου, θεωρεί χρέος του και ηθική υποχρέωση την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας της περιοχής και την διατήρηση της συλλογικής μνήμης που αποτελεί αναντικατάστατο υπόβαθρο για την σύγχρονη και μελλοντική ανάπτυξη. Στο αυτό το πλαίσιο, πιστεύει ότι το έργο της Α.Σ.Ο.Ε.Δ.Β είναι ικανό να αποτελέσει σημαντικότατο κληροδότημα για τα παιδιά μας και το τόπο μας. 

Μιχαήλ Παπαδημητράκης 

Ο Μιχάλης Παπαδημητράκης γεννήθηκε το 1949 στην Άνω Βιάννο. Τα παιδικά και πρώτα μαθητικά του χρόνια τα έζησε στην Βιάννο και στην συνέχεια αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Το 1967 εισήχθη επιτυχώς στην Γεωπονική Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε πέντε χρόνια αργότερα το 1972.
Εργάστηκε επί χρόνια ως γεωπόνος στο Υπουργείο Γεωργίας με ειδίκευση σε θέματα φυτοπροστασίας και παρείχε πάντοτε με γενναιοδωρία τις γνώσεις και τις επιστημονικές του συμβουλές στους συντοπίτες του. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι ασχολείται με την καλλιέργεια της ελιάς και τα συναφή θέματα από την παιδική του ηλικία. 
Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Σ.Ο. Ελαιοπαραγωγών του Δήμου Βιάννου, μεταφέρει την πλούσια εμπειρία του και την εξειδικευμένη γνώση του στους νεότερους, μεταλαμπαδεύοντας πάνω από όλα την μεγάλη του αγάπη για την Βιαννίτικη γη και την ευφορία που την χαρακτηρίζει.